• 6 mån öppet köp på garn / Fri frakt från 1200 SEK inom Sverige/ Leveranstid 1-3 vardagar

Ramstrøm, Dale, Gamborg - Ruter og lus (norska)

  • 460 kr

Låt dig inspireras av gamla mönster från en av de första textilfabrikerna i Norge, Salhus Tricotagefabrik utanför Bergen.

Dela
Lagersaldo: 6
Artikelnummer: 9788283050653

Låt dig inspireras av gamla mönster från en av de första textilfabrikerna i Norge, Salhus Tricotagefabrik utanför Bergen. Här stickade stickmaskinerna i över 130 år upp varor i metervara som blev Islender och tjocka ulltröjor. Tröjorna värmde bra och hade fina mönster med enkla geometriska former. Den här boken har inspirerats av hur den gamla textilfabriken satte ihop och utvecklade mönster. Tillsammans med duktiga stickdesigners har nya mönster skapats på plagg som du kan sticka för hand.

I boken har traditionella Islendermönster och arbetsskjortor fått nytt liv som tröjor, jackor, klänningar, inredningsstickor och accessoarer. Plaggen känns både retro och modernt på samma gång, med grafisk mönsterstickning och ett modernt snitt. De passar både unga och vuxna och många av plaggen är raglanmodeller. 

Formgivare: Birger Berge, Siv Dyvik, Siri Angela Gamborg, Berit Løkken, Birte och Margareth Sandvik, Dianna Walla och Kristin Wiola Ødegård.

Här kan du se mönster från boken.