• 6 mån öppet köp på garn / Fri frakt från 799:- / Leveranstid 1-3 vardagar
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Integritetspolicy

Senaste uppdatering 211109


Vår integritetspolicy beskriver hur vi samlar in, förvarar och använder din personliga information samt vad du har för rättigheter. Den är till för att säkerställa att din personliga information behandlas på ett säkert sätt enligt den nya  GDPR-lagen.

Ansvar

Yarnfinity, organisationsnummer 710502-4009 är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in.

Med personuppgift avses all information som kan kopplas till en enskild person, exempelvis ditt namn, din bild på Instagram eller din köphistorik.

Vem delar vi din information med?

Vi behöver dela din personuppgifter med tredje part (personuppgiftsbiträden) för att kunna genomföra köp, kommunicera med dig och se till att dina paket når fram till dig. Detta gäller logistikföretag (PostNord, DHL), betallösningar (Nets, Swish), IT-lösningar (Quickbutik) samt marknadsföringstjänster (Instagram, Facebook, Google).

Cookies

Vi använder Cookies för att förbättra upplevelsen av webshopen.

Sessionscookies
Vi använder sessionscookies som är tillfälliga cookies som försvinner när du stänger webläsaren eller enheten. Dessa används bland annat för att du ska kunna lägga varor i din varukorg. Sessionscookies sparar inga personuppgifter.

Varaktiga cookies
Varaktiga cookies ligger kvar på din enhet tills du tar bort dom eller de går ut. Med hjälp av dessa sparas dina val och inställningar, inga personuppgifter sparas.

Tredjepartscookies
Tredjepartscookies sätts av en annan webbplats än yarnfinity.com och används för analyser med Google Analytics.Syftet med analyserna är att förbättra och effektivisera webbutiken. Ditt IP-nummer anonymiseras innan det skickas till Google, dina personuppgifter hanteras därmed inte i analyserna. Informtion om att du har besökt vår sida och vad du har klickat på går alltså inte att spåra till dig. Anonym information som samlas in omfattar bland annat vilka sidor som har besökt, hur länge du har stannat på webbplatsen samt från vilket land du surfar.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt att:

-begära ut dina personliga uppgifter,

-få felaktiga uppgifter rättade,

-begära begränsning av hur vi använder dina uppgifter,

-göra invändning mot viss typ av behandling,

-begära att dina uppgifter överförs till en annan personansvarig.


Om du anser att vi behandlar dina personliga uppgifter på ett felaktigt sätt kan du i första hand kontakta oss så att vi kan reda ut alla oklarheter. Du har också möjlighet att lämna in klagomål till Datainspektionen.

Detaljerad beskrivning

Nedan kan du läsa mer om när, hur, vad, varför och hur länge vi behandlar dina personuppgifter.


ÄndamålExempel på personuppgifter som kan komma att behandlasSyfteTidsperiodLaglig grundDelas medSparas i
För att du ska kunna genomföra ett köp.-Namn
 -Adress
 -Telefonnummer
 -IP-nummer
 -Köpinformation
 -Ordernummer
-För att kunna genomföra leverans.
 -För att kunna hantera reklammationsärenden.
 -Vid nyttjande av ångerrätten.
7 år.-Krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet.
 -krävs enligt bokföringslagen att uppgifterna ska sparas i 7 år
-Logistikföretag: PostNord
 -Klarna
Vårt e-handelssystem Textalk samt hos tredje part enligt deras villkor.
För att vi ska kunna kommunicera med dig i digitala kanaler, inklusive e-post och sociala medier.-Namn
 -Användarnamn
 -E-postadress
 -Bilder
 -Annan information som du väljer att delge oss
För att kunna hantera kundserviceärenden.Tills ärendet kan betraktas som löst.Nödvändigt för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att hantera kundserviceärenden.Berörd tredje part om kommunikationen sker via sociala medier.Vår e-postserver och/eller hos tredje part där korrespondens utförs (t.ex. Facebook och Instagram).
För att du ska kunna delta i tävlingar och event.-Namn
 -Användarnamn
 -Adress
 -E-postadress
 -Telefonnummer
 -Annan information som du väljer att delge oss
För att kunna genomföra tävlingar och event.Tills tävlingen eller eventet är avslutat och en vinnare har utsetts och kontaktats.Nödvändigt för att att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att hantera tävlingar och event.Berörd tredje part om tävlingen eller eventet utförs i sociala medier.Vår e-postserver och/eller hos tredje part där tävlingsbidrag och anmälningar lämnas.
För att vi ska kunna administrera sociala kanaler.-Namn.
 -Användarnamn.
 -Profilbild.
 -IP-adress.
 -Annan information som du väljer att delge oss i våra sociala kanaler.
För att vi ska kunna svara på kommentarer och frågor från dig.Uppgifterna du lämnar ligger kvar i våra flöden tills du väljer att själv ta bort dom.Vårt berättigade intresse av att kunna administrera sociala medier och för att kunna tillgodose ditt intresse att interagera med oss.Berörda sociala medier (Facebook, Instagram, Ravelry).Hos berörd tredje part där kommunikationen sker.
För att vi ska kunna marknadsföra våra produkter i sociala kanaler och på vår hemsida.-Namn
 -Användarnamn
 -Profilbild
 -IP-adress
 -Annan information som du väljer att delge oss i våra sociala medier.
För att vi ska kunna administrera och regramma kundbilder på Instagram eller dela andra typer av inlägg från dig.Uppgifterna du lämnar ligger kvar i våra flöden tills du väljer att själv ta bort dom eller återkallar ditt samtycke.Vi ber alltid om ditt samtycke t.ex. innan vi regrammar din bild på Instagram. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke genom att höra av dig till oss.Berörda sociala medier som du har samtyckt till   (Instagram).Hos tredje part (Instagram).
För att kunna anpassa vår marknadsföring i digitala kanaler efter dina intressen.Information om att du har besökt vår sida, vilka produkter du har tittat på och om du har lagt produkter i din varukorg.För att tillhandahålla anpassad marknadsföring via Facebook och Instagram.
 -För att t.ex. kunna upplysa dig om Rea på produkter du har varit inresserad av eller påminna dig om att du har lämnat varor i varukorgen.
Uppgifterna behandlas i upp till 180 dagar, eller tills du återkallar ditt samtycke.Vi ber alltid om ditt samtycke med hjälp av en ruta som dyker upp på sidan. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke genom att höra av dig till oss.Facebook och Instagram.Hos tredje part (Facebook och Instagram).
För att vi ska kunna hantera dina reklammationer.-Namn
 -Adress
 -Köphistorik
 Annan information som du väljer att delge oss i ärendet, till exempel beskrivningar och foton.
För att vi ska kunna förmedla vad felet är till våra leverantörer samt vem de eventuellt ska ersätta.Tills ärendet kan betraktas som löst.Krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet.Berörda leverantörer.Där kommunikationen i ärendet har skett. Vanligen på vår e-postserver eller i sociala medier.
För att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till våra prenumeranter-Namn
-E-postadress
För att vi ska kunna skicka de nyhetsbrev som du vill ha.Tills du säger upp din prenumeration.Vi ber om ditt samtycke innan du blir prenumerant. I vårt E-handelssystem
För att kunna skapa ditt konto där du loggar in och för att kunna administrera kontot-Namn
-E-postadress
-Lösenord
-Köphistorik
-För att du ska kunna se din köphistorik.
-För att du ska kunna spara favoriter och skapa inköpslistor.
Tills du avslutar ditt kontoInsamlingen av personuppgifter behövs för at tvi ska kunna administrera ditt konto. I vårt E-handelssystem