• 6 mån öppet köp på garn / Fri frakt från 1200 SEK inom Sverige/ Leveranstid 1-3 vardagar

Zero waste sjal - Hagenhuset

  • 50 kr

Genialiskt sjalmönster från Hagenhuset! Passar att använda en ensam härva från garnsamlingen, tillsammans med några rester.

Dela
Lagersaldo: 4
Artikelnummer: 644

Färgutskrift som skickas med PostNord

STORLEK: Anpassas efter din garnmängd. 

MASKTÄTHET: 20 maskor & 23 åsar = 10 cm i rätstickning, stickat med garn 320m/100g på stickor 4 mm. Masktätheten är inte avgörande i detta projekt.

GARN: Garn i obehandlad ull med ca 300–500m/100g, förslagsvis Hillesvåg Sölje, Hillesvåg Vilje, Tukuwool Fingering, Järbo 2-tr ull, Juniorraggi, Knitritious MSock
Föreslagen mängd: Färg 1: 100 gram, Färg 2–6: ca 25 gram vardera.
Använd gärna restgarn och sticka tills garnet tagit slut. 

STICKOR: 3–4 mm rundsticka ca 120–150 cm. Anpassa stickstorleken till garnet som du vill använda.

TILLBEHÖR: Stoppnål, köksvåg (ej nödvändig).Zero Waste är ett förhållningssätt som fokuserar på att undvika slöseri med resurser. Sjalen är utformad för att vara på allt det garn som du vill använda. Mönstret passar olika garntjocklekar – ett bra tillfälle att använda en ensam härva från garnsamlingen, tillsammans med några rester i favoritfärger. Du kan följa mönstrets randning men det är inget måste – låt garnet styra. Masktätheten är inte avgörande i detta projekt, välj en sticka som passar ditt garn. Garnets tjocklek kommer att påverka storleken på sjalen.

KONSTRUKTION
Sjalen stickas från ena hörnet, på diagonalen. Det ger ett stretchigt tyg som är bekvämt att bära. Formen är en något asymmetrisk triangel och proportionerna är desamma oavsett hur stor eller liten sjal du väljer att sticka. Garnändarna tovas ihop.

Mönstret är på svenska