• 6 mån öppet köp på garn / Fri frakt från 1200 SEK inom Sverige/ Leveranstid 1-3 vardagar

Vildmarksgensere Polarhette (norska) - Linka Neumann digital PDF

  • 39 kr

Vildmarksgenserer Polarhette är ett kompletterande mönster till Vildmarkströjan, Alasuq polar, Föyka och Tusseladd polar.

Dela
Artikelnummer: 685

OBS! Mönstret erhålles som PDF via länk i ett mail som skickas separat vid beställning. Om du inte skulle få något mail med länk inom en timme, hör av dig ! Om du bara beställer PDF-mönstret så återbetalar jag eventuell fraktkostnad i efterhand.

Detta är ett kompletterande mönster till Vildmarkströjan, Alasuq polar, Föyka och Tusseladd polar som finns i boken Vildmarkströjor. OBS! Du behöver alltså boken Vildmarkströjor där mönstren på tröjorna finns! Detta kompletterande mönster är en modifiering av basmönstren från boken. Modifieringen omfattar en uppvikt kant längst ner på tröjan och 10 cm extra längd, samt en luva. Tröjorna stickas nedifrån och upp på rundsticka. På oket maskas det av för en knappstolpe innan du fortsätter att sticka fram och tillbaka. Mönstret innehåller en detaljerad bildbeskrivning av hur man stickar luvan, samt knappstolpen. Denna version av tröjorna ska ha en rymlig passform, välj därför gärna en storlek större än normalt.

Stickfasthet
10 cm slätstickning på stickor 6 mm = 13 maskor

(Angiven stickstorlek är endast vägledande. Får du fler maskor än vad som anges på 10 cm, gå upp en stickstorlek. Får du färre maskor än vad som anges på 10 cm, gå ner en stickstorlek).

Garn: Förslagsvis Hillesvåg Blåne och/eller Troll (114 m per 100 g) eller Alafosslopi (100 m per 100 g)

Uppskattad garnmängd Blåne/Troll/Alafosslopi:
Beräkna 100 gram mer av grundfärgen än den angivna mängden garn i tröjmönstret i boken (för
Vildmarkströjan beräknas 100 gram mer än den angivna mängden garn angiven för tröjan med hög hals).

Stickor
Rundsticka 80 cm 5 mm till den uppvikta kanten längst ner.

Knappar 
2 st 22-23 mm