• 6 mån öppet köp på garn / Fri frakt från 1200 SEK inom Sverige/ Leveranstid 1-3 vardagar

Vargavinter - av Beatrice Olsson PDF-mönster

  • 53 kr

Vargavinter är en härligt varm mössa som passar ca 53-57cm i huvudomkrets. Den har en slätare sida och en sida med ett texturerat längsgående ribbmönster och är

Dela
Artikelnummer: Vargavinter PDF

PDF-mönster! Vargavinter är en härligt varm mössa som passar ca 53-57cm i huvudomkrets. Den har en slätare sida och en sida med ett texturerat längsgående ribbmönster. Mössan är vändbar och kan stylas med ett uppvik så den kan bäras lite modernt toppig eller så gör du ett bredare uppvik och får en mössa där kronan följer närmare toppen av huvudet. Det här mönstret är bra hjärngympa, inte det lättaste men det är en riktigt rolig och annorlunda stickteknik. Håll koll på insidan bara så skall det gå fint!

Garn: Hillesvåg Troll eller Blåne ca 125 g

Storleken passar ca 53-57cm i omkrets. Sticka 4 mm rekommenderas trots att normalt rekommenderad sticka till dessa garner är 6 mm men stickningen får bättre stadga med 4 mm. Kontrollera masktätheten, och prova mössan under arbetets gång och anpassa stickstorleken om det behövs.

Masktäthet 12m och 16 varv ger ca 10cmx10cm. Måtten är tagna på mössan tvättad och torkad. Eventuellt behöver du justera stickstorlek för att nå masktätheten.

Rekommenderad sticka är 4,0mm rundsticka i önskad längd, alternativt 20cm långa strumpstickor. Vi använde 40-50cm kort rundsticka och gick sedan över till strumpstickor.

OBS! Mönstret erhålles som PDF via länk i ett mail som skickas separat vid beställning. Om du inte skulle få något mail med länk inom en timme, hör av dig ! Om du bara beställer PDF-mönstret så återbetalar jag eventuell fraktkostnad i efterhand.